SK Menerong [TBA 5014] merupakan sebuah sekolah yang terletak di dalam daerah Hulu Terengganu. Sekolah ini dikategorikan sebagai Sekolah Kurang Murid (SKM) Luar Bandar. Proses P & P di sekolah ini berjalan pada sidang pagi sahaja. Pada waktu petang, bilik-bilik darjah digunakan untuk kelas Fardhu Ain (KAFA) bagi murid Tahun 2, 3, 4, dan 5 yang diadakan pada hari Ahad, Isnin, dan Rabu sahaja.
Talian Tel. : 09-6125625
Talian faks.: 09-6129954
Alamat email : skmenerong@gmail.com

Renungan...

Monday, 17 January 2011

PENCARIAN BAKAT PELAJAR PINTAR CERDAS

Pencarian bakat pelajar pintar cerdas saringan peringkat pertama Ujian dalam Talian UKM1 akan bermula pada 1 Februari - 30 April 2011

Makluman:

Ujian dalam talian UKM1 merupakan saringan pertama untuk mencari pelajar-pelajar pintar cerdas berusia 8 hingga 15 tahun bagi menyertai Program PERMATApintar Negara.

  • Pelajar berusia 9-15 tahun untuk program Perkhemahan Cuti Sekolah PERMATApintar Negara 2011 di Universiti Kebangsaan Malaysia.
  • Pelajar beragama Islam berusia 8 tahun (darjah 2 pada tahun 2011) untuk program Permata Insan di Universiti Sains Islam Malaysia.
  • Pelajar berusia 15 tahun (tingkatan 3 pada tahun 2011) untuk menyertai program Pendidikan Menengah Tinggi di Universiti Kebangsaan Malaysia pada tahun 2012

Pendaftaran ujian boleh dibuat mulai 2 Januari 2011.

  • Pelajar baru: memasukkan Mykad/Mykid, maklumat pelajar, sekolah dan ibu bapa / penjaga.
  • Pelajar lama: mengemaskini Mykad/Mykid, maklumat pelajar, sekolah dan ibu bapa / penjaga.

Pelajar sekolah boleh mengambil ujian dalam talian ini melalui laman sesawang http://www.permatapintar.edu.my. Maklumat lanjut tentang program PERMATApintar Negara juga boleh diperoleh dari laman web ini. Ujian ini boleh diambil di mana-mana sama ada di sekolah, rumah, kafe siber dan lain-lain tempat yang boleh mencapai rangkaian Internet. Ujian saringan pertama ini adalah terbuka dan pelajar boleh berhenti pada bila-bila masa dan menyambung semula ujian tersebut hingga tamat . Walau bagaimanapun, pelajar digalakkan mengambil ujian ini secara terus menerus dalam jangka masa 1 jam 30 minit untuk menjawab semua 148 soalan agar dapat membiasakan diri dengan situasi saringan kedua Ujian UKM2 yang dijalankan dengan pengawasan yang rapi dalam tempoh 2 jam 30 minit untuk 375 soalan.

No comments:

Warga SK Menerong...

Warga SK Menerong...

www.satisfaction.com